Aktualizováno 9.7.2018
Milovníci čokolády budou mít možnost od pátku 25. do neděle 27. listopadu 2016 navštívit na výstavišti Černá Louka Čokoládový Festival. Tentokrát bude třídenní festival obohacen o výstavu obalů čokolád z celého světa, dále se můžete těšit na kulinářské přehlídky a prodejní stánky s čokoládovými delikatesami.
Čokoládový Festival 2016 v Ostravě pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:
– Výstavu obalů čokolád z celého světa
– Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
– Prodejní stánky partnerských organizací
– Dětský koutek
Vstupné činí 50,- Kč (30,- Kč pro seniory/ 30,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku anglického šéfkuchaře Juliana Robinsona, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: sladké karamelizované vepřové maso s čokoládovo-ananasovou omáčkou a pepřem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který připravil ukázku méně obvyklých jídel jako kuřecí špalíčky s pálivou čokoládovou omáčkou nebo grilovanou kotletu s omáčkou z čokolády a zázvoru. Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Uvidíte šéfkuchaře Jakuba Srovnala, který bude prezentovat různé recepty jako je dýňová polévka s čokoládovou omáčkou nebo kuřecí prsa s čokoládovým pyré. Michal Hruzík připraví s dětmi lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou nebo dýňovou polévku s čokoládou.
I tento rok budou na Čokoládovém festivale různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…). Ve výstavním sále budou ke zhlédnutí obaly čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Gold Pralines, ChocoBonte, Amour & Crepes, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Sirupárna, Chocotherapia, … Dále bude možnost zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, čokoládové víno, čoko-kebab a další.
Pátý ročník čokoládového festivalu však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
www.cokoladovy-festival.cz
www.facebook.com/CokoladovyFestival/
Program Ostrava Čokoládový Festival 2016
Otevírací doba: PÁ 25/11: 14:00 – 18:00 // SO 26/11: 10:00 – 18:00 // NE 27/11: 10:00 – 17:00
Pátek 25/11:
14:10: RDC studio » RESPECT dance crew
14:20: Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
15:00: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
15:15: Michal Hruzik – Dyňovou polévku s čokoládou
15:45: RDC studio » RESPECT dance crew
16:00 : Jiri Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
16:30: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
16:40: Michal Hruzik – Lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou
17:00: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
17:15 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
Sobota 26/11:
10:15 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
11:00 : RDC studio » RESPECT dance crew
11:15 : Michal Hruzik – Dýňovou polévku s čokoládou
11:45: RDC studio » RESPECT dance crew
12:00: Jakub Srovnal – Pečená kuřecí prsa s těstovinami a čokoládovou omáčkou
12:15: RDC studio » RESPECT dance crew
12:30 : Michal Hruzik – Lívance s čokoládovým krémem a bezovou šlehačkou
13:00 : Tš Štefi
13:15 : Jakub Srovnal: Čokoládové lanýže s příchutí tiramisu
13:45 : Tš Štefi
14:00 : Michal Hruzik – Kuřecí prsa s čokoládovým pyré
14:30 : Dětský folklorní soubor Ostravička Frýdek-Místek
14:45 : Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
15:15 : Dětský folklorní soubor Ostravička Frýdek-Místek
15:30 : Jakub Srovnal – Pečená čokoláda s jahodovou omáčkou
16:00 : Dětský folklorní soubor Ostravička Frýdek-Místek
16.15 : Jiri Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
16:45 : Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
17:00 : Honza Peter – Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhán, omáčka mole poblano
17:30: Drew Sweetwood (kanadský folk zpěvák)
Neděle 27/11:
10:05: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
10:30 : Jiri Holub (Siruparna.cz): Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
11:00 : Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
11:15 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
11:45 : Izabela Jati
12:00 : Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava
12:30 : Thermomix
13:00 : Izabela Jati
13:15 : Honza Peter – Thajské kari z kuřecího masa s kokosovým mlékem a čokoládou
13:45 : RDC studio » RESPECT dance crew
14:00 : Julian Robinson (foodlo.cz) – Pomerančový chléb s čokoládou a puding
14:30 : RDC studio » RESPECT dance crew
14:45 : Julian Robinson (foodlo.cz) – Sladké karamelizované vepřové maso s čokoládovou-ananasovou omáčkou a pepřem.
15:15 : RDC studio » RESPECT dance crew
15:30 : Jiri Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
16:00: Tš Štefi
16:15: Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
16:30: Tš Štefi