Aktualizováno 9.7.2018
Originální japonská kuchařka je první knihou receptů na českém trhu, která vznikala výhradně ve spolupráci s japonskými kuchaři. Autoři se při sestavování soustředili nejen na samotnou přípravu pokrmů, ale připojují také rady, jaké náčiní vybrat, krok za krokem představují základy vaření v Japonsku a poukazují na to, jak správně vybírat ingredience. Čtyři japonští kuchaři, kteří pokrmy připravují, jsou skutečnými mistry svého oboru, např. část o suši je dílem sushimastera Tadayoshi Ebina, který je členem Tokio Sushi Association.
Postup přípravy každého receptu je nejen přesně popsán, ale také vyobrazen na fotografiích. Při výběru jednotlivých jídel byl velký důraz kladen na dostupnost surovin. Všechny pokrmy lze připravit z přísad, které jsou v prodeji v českých obchodech.
„Vážení a milí čtenáři, je nám velkým potěšením uvítat vás na stránkách první Velké japonské kuchařky v České republice. Ke spolupráci jsme přizvali špičkové japonské kuchařské mistry a na stránkách vám představíme kompletní základ japonské kuchyně včetně názorných vysvětlení postupů přípravy, aby si každý z vás mohl jídla jednoduše připravit.“
Tomio Okamura a Mie Krejčíková-Okamura
216×276 mm, váz., 152 str., 399 Kč