Aktualizováno 26.1.2021
Největší Festival čokolády se uskuteční 15.-16.října v Táboře v prostorách hotelu Palcát, Muzea čokolády a marcipánu a v dalších částech historického centra. Oproti uplynulým ročníkům nabídne festival větší prostory a novinky v programu. Kromě tradiční módní přehlídky čokoládových doplňků a šatů bude probíhat živé vaření za účasti špičkových kuchařů a cukrářů – svoji účast potvrdili lektorka a cukrářka Lucie Průšová, kuchař David Šašek, food bloggerka Aneta Hořčičková.
Festivalový program se také více zaměří na zajímavé hosty a jejich přednášky – v improvizovaném „křesle pro hosta“ usedne např. Stanislav Krámský, nejvýznamnější český sběratel obalů a autor knihy o čokoládě, Karel Hager, dovozce kakaových bobů z Dominikánské republiky, zástupci čokolády Jordi´s, která získává prestižní ocenění na soutěžích ve světě a další hosté.
V předsálí hotelu Palcát budou cukráři z Muzea čokolády a marcipánu předvádět svoje umění a přímo před očima návštěvníků vyrábět tabulkové čokolády a pralinky, které bude moci veřejnost ochutnat. Zároveň zde budou probíhat soutěže cukrářů amatérů a cukrářů studentů.
Samozřejmě je připravena i dětská část, kde po celý festival budou k dispozici dílny práce s čokoládou. Sváťovo dividlo vystoupí v interaktivních představeních a zcela jistě přijde i kouzelník. K dispozici bude po oba dny i dětský koutek zdarma s profesionálním hlídáním.
Ženy si festival mohou užít v masážním křesle s čokoládovou relaxační masáží obličeje či rukou nebo spolu se svými partnery absolvovat degustace vybraných vín a jejich snoubení s čokoládou. Pro pány bude rovněž připraveno čokoládové pivo.
Vstupenky na festival jsou již nyní v prodeji na www.sladkavstupenka.cz, jednodenní vstupenku lze koupit také s degustací „all you can eat“. Děti do 140 cm maji vstup zdarma.
Více na festivalcokoladytabor.cz a facebook.com/events/1588575171466799/