Aktualizováno 9.7.2018
Místo konání: Střední škola hotelnictví a gastronomie, Mariánská 252, Frenštát pod Radhoštěm (školní jídelna)
Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži:
Do soutěže se mohou přihlásit restaurace, závodní kuchyně i jednotlivci, kteří zašlou vyplněnou přihlášku do 13. 11. 2012 na e-mail: lenka.krestova@mufrenstat.cz
Zadání soutěžního úkolu:
Připravit 2 porce talířového podání Martinské husy, přitom vycházet z klasického složení tohoto pokrmu. (husa, nádivka, zelí, knedlík). Prezentace pokrmu bude na kulatém klubovém talíři Ø 31, dodá pořadatel.
Soutěžící si mohou dovézt všechny suroviny, již uvařené nebo předvařená bude jim umožněno ohřátí, dodělání pokrmu v kuchyni vybavené vařiči, konvektomatem…
Dle vylosovaného pořadí budou prezentovány pokrmy porotě a také vystaveny na výstavce.
Hodnoceno bude aranžmá na talíři, inovace v použitých surovinách, nejvíce bodů bude za chuť.
Příklady inovace v surovinách: zelí může být hlávkové, červené, kysané, kedlubnové, z červené řepy… knedlíky mohou být jakékoliv vhodné k tomuto pokrmu i více druhů. Nádivka dle fantazie a zkušeností kuchaře. U husy může být na všech čtyřech porcích jen kýta, jen prso nebo kombinace. Váha porce by měla být ve velikosti běžně podávané v restauraci.
Losování proběhne ve školní jídelně 16. 11. 2012 v 15:00
Vyhodnocení soutěže a předání cen proběhne po skončení soutěže. Hlavní cena pro vítěze bude předána na náměstí na Martinském trhu 17. 11. 2012 v cca 10:00 hodin z rukou sv. Martina.
Průběh soutěže, soutěžící a výsledky budou uveřejněny ve všech námi dostupných tiskovinách a www stránkách.
Příjezd do školní jídelny, bude umožněn od krytého bazénu od 14.45 hod.
Přihlášku si můžete stáhnout zde:
http://www.kulturafrenstat.cz/vismo/akce.asp?id_org=200134&id=1146&n=
Veřejnosti je soutěž nepřístupna z důvodu přesunu soutěže do programu “Dne tvůrčích činností” pořádané SŠGH dne 16. 11. 2012.